Problem of simulate MPC5674F demo by Trace32

Forum related to ERIKA Enterprise and RT-Druid version 2

Moderator: paolo.gai

Post Reply
hossein
Newbie
Posts: 5
Joined: Wed May 04, 2016 8:06 am

Problem of simulate MPC5674F demo by Trace32

Post by hossein » Tue May 17, 2016 8:58 am

Hi,
I tried to simulate ORTI with Trace32 but I wasn't successful. I performed the following steps:
1. make a default project of RT_Droid with MPC5674F Example and Cygwin GCC Toolchain.
then select menu FILE> New > RT_Droid OIL and C/C++ Project > Select with templates: e200zx>MPC5674EVB(Mamba)> task_demo.
2.Set "Codewarrior Development studio for microcontroler v10.5" with eclipce IDE as e200Zx compiler.
3. I built a project and compiled it successfully and Eclipse generated 'system.orti' , "t32.cmm" and "orti.cmm" file
4. download "Simulator for PowerPC with Erika project" from "http://www.lauterbach.com/cgi-bin/downl ... _erika.zip" site.
5.Start Trace32 POWERPC SIMULATOR demo with 't32.cmm' script of my project.
6. Click "GO" BUT code don't start to run and Program Counter waits in ee_start() function.
"Trace32 test.PNG" show my problem.
Could you please help me for solving this problem?
Thanks.
Attachments
this image show my problem to simulate project by Trace32
this image show my problem to simulate project by Trace32
Trace32 test.PNG (87.01 KiB) Viewed 2363 times

paolo.gai
Administrator
Posts: 864
Joined: Thu Dec 07, 2006 12:11 pm

Re: Problem of simulate MPC5674F demo by Trace32

Post by paolo.gai » Tue May 17, 2016 9:13 am

On the MPC5674F Mamba, we released an integration with the simulator of TRACE32 on the website:

http://www.erika-enterprise.com

(it's in the bottom of the page, in the virtual machine zone)

That one works fine... please give it a try!

PJ

hossein
Newbie
Posts: 5
Joined: Wed May 04, 2016 8:06 am

Re: Problem of simulate MPC5674F demo by Trace32

Post by hossein » Tue May 17, 2016 11:42 am

thanks for your answer.
I read document of "ERIKA Enterprise pre-built VM for Freescale PPC", But I'm trying to use Erika and Trace32 on Windows OS.
I could simulate this demo project successfully on my PC But I can't simulate another project (even example project of Erika) by Trace32.
Best Regards.

hossein
Newbie
Posts: 5
Joined: Wed May 04, 2016 8:06 am

Re: Problem of simulate MPC5674F demo by Trace32

Post by hossein » Wed May 18, 2016 12:23 pm

Hi.
hossein wrote:thanks for your answer.
I read document of "ERIKA Enterprise pre-built VM for Freescale PPC", But I'm trying to use Erika and Trace32 on Windows OS.
I could simulate this demo project successfully on my PC But I can't simulate another project (even example project of Erika) by Trace32.
Best Regards.
I have this problem in every one project of e200zx core template. can I simulate demo_project of ERIKA for MPC5674F or MPC5643L microprocessor by TRACE32 POWERPC SIMULATOR demo ?

It would be great if you can answer this problem.
thanks.

paolo.gai
Administrator
Posts: 864
Joined: Thu Dec 07, 2006 12:11 pm

Re: Problem of simulate MPC5674F demo by Trace32

Post by paolo.gai » Wed May 18, 2016 12:29 pm

Please check the code of the examples. the OIL file and the .cmm scripts used are different in the two cases (normal scripts and simulator scripts).

If you come out with better scripts on how to implement the simulation part please let us know, we'll be happy to accept patches!

Ciao,

PJ

hossein
Newbie
Posts: 5
Joined: Wed May 04, 2016 8:06 am

Re: Problem of simulate MPC5674F demo by Trace32

Post by hossein » Tue May 24, 2016 8:00 am

Hi,
thanks for your answer.
paolo.gai wrote:Please check the code of the examples. the OIL file and the .cmm scripts used are different in the two cases (normal scripts and simulator scripts).
How could i have "simulator scripts" as my script case ? must i change my .c code and OIL file?
thanks.

paolo.gai
Administrator
Posts: 864
Joined: Thu Dec 07, 2006 12:11 pm

Re: Problem of simulate MPC5674F demo by Trace32

Post by paolo.gai » Tue May 24, 2016 8:15 am

I remember there was an EEOPT for that. or you have to change the ERIKA repository, and point to your custom one...

PJ

Post Reply